Нападателят на адвокатката е в болница с разклатени нерви

Нападателят на адвокатката е в болница с разклатени нерви | StandartNews.com

Благоевград. Мъжът, който заля адвокатка с бензин, но за щастие не можа да я превърне в жива факла, не е в ареста. 71-годишният Здравко Митков бе задържан веднага след нападението, но отърва решетките заради лошото си здравословно състояние.

Той бе задържан до 24 часа по Закона за МВР, но след това е закаран в Центъра за спешна медицинска помощ. След извършен медицински преглед е преценено от медиците Митков да се настани в неврологично отделение на МБАЛ – Благоевград. Пред стаята му охраняват непрекъснато полицейски служители. Срещу нападателя е образувано досъдебно производство за опит за убийство.

Жертвата му, 62-годишната благоевградска адвокатка Юлия Ангелова, също е получила медицинска помощ минути след атаката срещу нея. Освободена е за домашно лечение. Екшънът се разигра в центъра на Благоевград във вторник следобед. Сигнал за инцидента е подаден в полицията в 15,40 часа. В кантората си на улица „Тодор Александров" юристката преживя истински кошмар, но се размина с ужасяваща смърт.

Пенсионерът носел туба с бензин със себе си. Той влязъл при Ангелова и изведнъж я залял с течността, хвърлил от бензина и върху входната врата към коридора. Мъжът, който е зле с нервите, не могъл да запали жената със запалката си, защото тя се развикала за помощ и един мъж навреме хванал озверелия Митков. Адвокат Ангелова и той се познават от 15 години. Тогава тя защитавала съпругата му Божурка по време на бракоразводното им дело. След това бившите съпрузи водили няколко дела за делби на имущество. В момента има изпълнително дело за бившето им семейно жилище при частен съдебен изпълнител. Апартаментът е обявен за продан. Явно Митков е решил, че за неволите му е виновна Юлия Ангелова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай