Намериха 101-годишен фронтовак и сина му мъртви

Дядо Жеко води хорото на 100 годишния си рожден ден. Последният вдясно е синът му.

Намериха 101-годишен фронтовак и сина му мъртви | StandartNews.com

Хасково. 101 -годишен фронтовак и сина му са били намерени в Любимешкото с. Лозен мъртви. Столетникът Жеко Пасков и 75 -годишния му син са открити в дома им навръх Йордановден по обяд от кмета на селото Ангел Гинев.

За това, че става нещо нередно в къщата на възрастните мъже, които живеели заедно, понеже синът бил ерген и с психическо заболяване, усетил първи инкасаторът на ВиК. Той влязъл в двора да отчете водомера, но стопаните не го посрещнали, както обикновено се случвало. Освен това всички лампи в къщата светели.Инкасаторът се обадил на кмета на Лозен, който пък открил телата.

И бащата и сина били кротки хора. От социалния патронаж в Любимец им носели храна на село.
Двамата преживявали с пенсиите си, разказаха съседи. Вероятно и двамата са починали от естествена смърт. Когато са открити, труповете вече били в напреднала фаза на разложение.

Каква е точната причина за мистериозната смърт на бащата и сина ще стане ясно след аутопсията на патоанатома д-р Христо Еленски.

Само преди година дядо Жеко, който е бил на фронта по време на Втората световна война, отбеляза с почести 100-годишния си юбилей. Изключително жизненият дядо дори поведе хорото и развя трибагреника на чело на селския мегдан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай