Наградиха ротариански кметове на годината

Наградиха ротариански кметове на годината | StandartNews.com

Стара Загора. Четирима градоначалници бяха отличени със званието „Ротариански кмет на годината" на годишната конференция на Ротари - България в събота. Сред кметовете от братството наградата заслужиха Цонко Цонев, кмет на Каварна, и Панайот Рейзи - на Созопол. Две дами - столичният кмет Йорданка Фандъкова и градоначалникът на Казанлък Галина Стоянова, пък се окичиха с приза при кметовете-неротарианци.

„Конкурсът се проведе за първи път съвместно с Националното сдружение на общините в България, а номинациите бяха на местните клубове", поясни дистрикт-гуверньорът на Ротари - България Валентин Стоянов. Активна подкрепа и участие в ротарианските инициативи е основния мотив за наградите на четиримата кметове.

През изминалата ротарианска година братството е реализирало в България 10 големи проекти - хуманитарни, образователнии социални, за над 400 хил. щатски долара. Ваксиниране срещу полиемиелит на всички деца, български и на чужденци, пропуснати при предишни ваксинации, е един от акцентите на благотворителната дейност на ротарианците през новата година. Както е известно, битката срещу това опасно заболяване е сред най-успешните хуманитарни мисии на Ротари Интернешенъл от години.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай