Награда за полицаите, предотвратили пожар в Джумаята

Награда за полицаите, предотвратили пожар в Джумаята | StandartNews.com

Пловдив. Общинските полицаи, които предотвратиха палежа на Джумая джамия, получиха награда за своевременните си действия по време на инцидента. Днес двамата охранители получиха грамоти от мюсюлманската общност в града в знак на признателност. Те бяха връчени в заседателната зала на общината от общинския съветник Али Байрям в присъствието на кмета на града, съобщава БГНЕС.

Вандалския акт бе осъден единодушно на общинската сесия вчера. Представителите на всички политически сили бяха категорични, че подобни прояви на вандализъм в града са недопустими.

Кметът на града Иван Тотев осъди също и атентата в Париж, а общинският съветник от ДПС Али Байрям заяви, че мюсюлманите в Пловдив се разграничават от тези антихуманни действия и също остро ги осъждат.

Припомняме, че подпалването на Джумая Джамия бе предотвратено в ранните часове на 6 януари. Тогава служителите на "Общинска охрана" Георги Борисов и Рангел Желязков забелязали подпалвачът-рецидивист. Той вече е в ареста и има влязла в сила присъда от 4 и половина година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай