Надзиратели от Бургас пиха чай в знак на протест

Готвят национален протест на надзирателите на 27 юли

Надзиратели от Бургас пиха чай в знак на протест | StandartNews.com

Бургас. Десетки надзиратели, които не са на работа, пиха чай бе захар в знак на протест срещу промяната на смените им. Те са недоволни и от заплащането им, което е най-ниско в сектор „Сигурност", съобщава бТВ.

„Пием чая без захар, защото захарта е скъпа", заявиха бургаските надзиратели. Те се обявиха и срещу цялостната политика на Министерството на правосъдието.

Синдикалният лидер Валентин Мартинов обясни, че надзирателите не одобряват новите смени, които е заповядал началника им Митко Димитров. От 24- часови смените бяха променени на 12-часови. „Така хората, които не са от Бургас, вместо да идват 8 пъти месечно за дежурства в тази криза, идват 16 пъти и дават повече пари за път, уточнява Мартинов. „Връчихме подписка от 1600 души на ГД "Изпълнение на наказанията", но нито един ръководител не дойде да ни уважи", продължи той и уточни, че бургаският затвор е един от най-натовареният в страната. Служителите в него не достигат.

Недоволните надзиратели ще настояват и за промяна в закона. Те желаят професията им да стане част от защитените.

„Стандарт нюз" припомня, че преди два дни столични надзиратели също протестираха заради намаляването на работното им време и промяна в смените. Те скандираха „оставка" пред Централния софийски затвор и алармираха, че работят в мизерия.

Надзирателите от всички затвори в страната се готвят на национален протест, който ще се състои на 27 юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай