Наддават за часовник на Бойко

Благотворителен търг помага на талантливи деца

Наддават за часовник на Бойко | StandartNews.com

Добрич. Предстои едно от най-големите светски събития в Добрич - станалият вече традиционен бал на дамски клуб "Майчина грижа". На него в благотворителен търг дамите разпродават уникални предмети. Светското събитние ще се проведе в петък, в навечерието на празника на християнското семейство.

За поредна година сред дарителите са премиерът Бойко Борисов, който тази година предоставя за търга свой часовник - уникат с надпис, съобщи председателката на клуба Сабина Дукова. По традиция предмет за наддаването е дарил и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Добричките бизнесмени ще имат възможност да наддават и за кортика на главния секретар на МВР Калин Георгиев, както и за картина, рисувана от министър на културата Вежди Рашидов. Ежегодно средствата, които клубът събира от благотворителното мероприятие се разпределят за подпомагане на талантливи ученици и студенти от Добрич, казва Дукова.

В 15-годишната си история дамите са помогнали на над 300 деца, като само за настоящата година техни стипендианти са 22-ма ученици и 10 студенти. За доброто настроение на гостите на "Майчина грижа" ще се погрижат млади таланти от Добрич, стипендианти на клуба, както и  Тенорите. Водещ на благотворителната вечер и търга ще е Влади Въргала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай