Над 500 от Пиринско на протест в София

Над 500 от Пиринско на протест в София | StandartNews.com

Благоевград. Над 500 членове на КНСБ от Пиринския край ще участват в националния протест на 11 декември в столицата срещу пенсионната реформа. Те искат от политиците адекватни и разумни решения относно пенсионирането на гражданите. В противен случай се стига до повишаване на градуса на общественото напрежение.

„Над 10 автобуса от Благоевградска област с представители на различни федерации, съюзи, синдикати от различни браншове ще отпътуват за столицата. Почти от всеки по-голям общински център ще тръгнат рейсове", каза областният лидер на КНСБ Емануил Манолов. Мотото на митинга е "Не на пенсионната реформа, орязваща права на българските граждани и бюджет, предлагащ единствено доживотен труд за мизерна заплата".

Исканията на синдикатите ще бъдат връчени на законодателите по време на протеста. „За първи път е намалена сумата за средно образование. Ще настояваме за отпускането на допълнителни 350 милиона лева. Делегираните бюджети на училищата са така обрани, че не можем да платим дори задължителните неща – заплати, ток, вода. Даже елитните учебни заведения като Математическата, Езиковата и Националната хуманитарна гимназии имат затруднения да изплатят заплатите за декември", сподели Бонка Ичкова, която е лидер на Синдиката на българските учители към КНСБ в Благоевгад.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай