Над 4000 фенове откриха модерния стадион на Разлог

Над 4000 фенове откриха модерния стадион на Разлог | StandartNews.com

Над 4000 души присъстваха на официалната церемония по откриване на реконструирания стадион в Разлог. 550 пък бяха участниците в шоуто в четвъртък вечер на едно от най-добрите спортни съоръжения в Югазападна България. Трикольорната лента на спортното бижу на планинския град прерязаха кметът на общината Красимир Герчев, шефът на ОбС д-р Мария Копанарова и гостите – областният управител Бисер Михайлов и депутатът Даниела Савеклиева.

Свещеници отслужиха водосвет за здраве и благополучие, а в небето бяха пуснати десетки бели гълъби и балони в цветовете на родния трикольор. Мажоретки и демонстрация на местни спортни клубове по футбол, волейбол, ски и ориентиране дадоха старт на тържествата с атрактивни демонстрации на стадиона. Прaзникът не мина и без дълго разложко хоро, което предизвика бурните аплодисменти на публиката.

Финалът на празничното събитие бяха концертът на Михаела Филева и пищната заря, която озари небето над Разлог. Спортният комплекс има затревено футболно игрище с размери 109/ 74 метра, 6500 седящи места, козирка над трибуните, видеотабло. Изградени са две нови помощни тренировъчни игрища. Първото е с размери 60/30 метра и е за целогодишно използване. То е с изкуствена тревна настилка, ограда и осветление. Второто е с размери 81/45 метра. Създадена е и достъпна среда за хора в неравностойно положение до модерното съоръжение за спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай