Над 150 деца в риск спортуваха в Благоевград

Над 150 деца в риск спортуваха в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Спортен празник с участието на над 150 деца в риск от социални заведения от Западна България се проведе в петъчния ден в Благоевград. Детската спартакиада се организира от Държавна агенция за закрила на детето и "Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи" с партньорството на общината.

Мотото на спротните прояви, които се състояха в спортен интернат "Пирин" бе "Спортът - достъпен за всички деца". Това е последният от общо четири такива празника през тази година. Остава само националният шампионат за деца в риск, който ще е през декември в София. Състезанията включваха шест вида спорт - баскетбол, тенис на маса, лека атлетика, футбол, бадминтон и волейбол. В рамките на програмата има демонстрации на интеграционни спортове, изпълнени от професионални състезатели по таекуон-до.

Децата, които участват, са от домове за социални услуги от Якоруда, Дупница, Доганово, Разлив, София, Благоевград, Първомай, Гоце Делчев, Берковица, Лом и Ракитово. Първите 6 отбора се класират за финалния турнир в София. Целта на тези спортни събития е да успеем да пратим талантливите спортисти в спортни училища, с което допринасяме за интеграцията им, споделиха организаторите. Децата в риск вече имат и призове от международни турнири, възпитаниците на дома в Лом преди две години станали трети на надпревара в норвежката столица Осло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай