Над 100 къщи вдигнаха граждани в с. Рилци

Над 100 къщи вдигнаха граждани в с. Рилци | StandartNews.com

Благоевград. Благоевградското село Рилци продължава да прилича на строителна площадка. И е така вече 15 години. Стотици граждани се заселиха в селището. Десетки други пък строят в момента над 50 луксозни къщи в населеното място.

„На практика съм кмет и на много хора от града. Селището привлича като магнит благоевградчани. новодомците бягат от града и търсят спокойствие при нас", твърди кметът на Рилци Живко Чукарски. Тук вече има стотина нови жилищни сгради, а се строят още. Съселяни на местните хора стават лекари, адвокати, прокурори, бизнесмени. "Почти всички новодомци са с адресна регистрация в селото ни. Факт е, че преди 15 години бяхме към 900 жители, а в момента сме почти 1200, което е ръст с повече от 30%. Разбира се, за този факт помагат и новородените бебета", уточнява селският управник.

Заселването на млади и богати хора пък осигурява по-добро бъдеще на селището. Всеки от тях помага с каквото може за благоустрояването на района. Преди време с финансова помощ от новите селяни бе построена църква в Рилци. Често новодомците сами асфалтират част от улиците. Селището е само на 4 км от областния център, като разполага с всички необходими комуникации. "Все още има някои улици, които се нуждаят от ремонт, но това е проблем не само при нас, но и в големите градове", споделя Чукарски. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай