Над 1000 гости на кукерски курбан

Над 1000 гости на кукерски курбан | StandartNews.com

В края на сезона на кукерските курбани симитлийският квартал „Ораново" събра над хиляда човека на дълги софри в знак на благодарност и уважение. А кукерите показаха показаха на всички, че могат не само да танцуват с кожените премени, но и да се веселят.

Съседи, приятели и много гости дойдоха на най-големия кукерски курбан в община Симитли. 10 казана курбан бяха приготвили организаторите. По традиция младите в квартала поемат организацията за празника, подредбата на масите, приготвянето на храната, сервирането през цялата вечер е тяхна грижа. Главен организатор е председателят на общинския съвет Владимир Христов, който е един от най-заклетите пазители на кукерската традиция.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов като верен пазител на традицията на кукерството уважи и поздрави за празника присъстващите. Много музика и дълги хора съпътстваха вечерта. Народният певец Иван Дяков пя специално за едни от най- добрите кукери в общината, два оркестъра веселиха хората. Македонски духов оркестър специлано бе поканен за празника. Не мина и без празнична заря в небето, докато на мегдана се виеха кръшни народни хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай