Мюмюн Али е новият общински лидер на ДПС в Кърджали

Мюмюн Али е новият общински лидер на ДПС в Кърджали | StandartNews.com

Със 162 гласа Мюмюн Али бе избран за председател на Общинската организация на ДПС в Кърджали. Той е кмет на село Люляково. Негов конкурент беше досегашния председател Мухаррем Мухарем, който бе подкрепен от 132 души.

В Кърджали завърши общинската отчетно-изборна конференция на ДПС. Гости на форума бяха съпредседателят на партията Рушен Риза, евродепутатът Неджми Али, временно изпълняващият длъжността областен председател на ДПС Хасан Азис, кмет на Кърджали, депутати, кметове на общини от областта. Общо 301 делегати избираха новото ръководство на партийната структура в Кърджали.

Само двама бяха кандидатите за поста общински лидер на ДПС - досегашният общински лидер Мухарем Мухарем и кметът на село Люляково Мюмюн Али.

Преди откриването на конференцията Рушен Риза заяви, че се надява на форума да има едно добро съревнование и да бъде избран най-достойният претендент за лидер на общинската структура.

Риза коментира, че от ДПС нямат опасения, че избирателите на ДПС ще припознаят новата формация Лютви Местан ДОСТ като своя партия. След приключване на обсъжданията по отчетния доклад на структурата Риза отпътува и не остана за обявяване на резултатите от избора на общинския лидер.

Това беше последната от общинските конференции на ДПС в региона. Очаква се областният форум да бъде в края на месец март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай