Мукаддес Налбант и Хасан Азис откриха спортен комплекс в Миладиново

Мукаддес Налбант и Хасан Азис откриха спортен комплекс в Миладиново | StandartNews.com

Кърджали. Спортен комплекс към ОУ „Христо Ботев" в село Миладиново откриха зам.- министърът на образованието Мухаддес Налбант и кметът на Кърджали Хасан Азис. В обновената база на бившето ученическо общежитие вече има тенис зала, зали за бокс, фитнес и тихи игри.

„Размерите на спортните зали не са олимпийски, но от такива населени места, от такива училища излизат амбициозни млади хора с олимпийски амбиции", каза Налбант и пожела на възпитаниците успехи не само в спорта, но и във всяка област на знанието. „Всички деца имат право на равен достъп до образование и спорт, без значение дали са в столицата, в голям град или в едно родопско село", подчерта кметът Хасан Азис и поздрави учениците от Миладиново с новата придобивка.Той припомни, че няма училище в общината, в което да не са вложени средства за благоустрояване, защото това е един от приоритетите на от общината. Преди да бъде прерязвана лентата, децата изпълниха залите на Спортния комплекс.

В ОУ„Христо Ботев" в село Миладиново се обучават 85 деца. Школото разполага с два компютърни кабинети, неотдавна е направен основен ремонт на сградата, то е едно от първите в региона, което въвежда ученическите униформи. Гордост за ръководството е и ученическия стол, който след 1989г. не е спирал да приготвя топла храна на децата, каза директорът Байрам Юсеин и благодари на всички спонсори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай