МРРБ осигури 372 хиляди за водопровод на Кърджали

МРРБ осигури 372 хиляди за водопровод на Кърджали  | StandartNews.com

Кърджали. Започва реконструкцията на част от довеждащия водопровод, който снабдява Кърджали, Момчилград и 33 села с питейна вода. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е уверила, че ще бъдат осигурени 372 хиляди лева и се очаква строително-монтажните работи да стартират през ноември т.г.

„Поискахме спешна реконструкция, за да бъде предотвратена авария. Мотивирахме искането, представяйки становища за състоянието на участъка, рисковете и загубата на питейна вода", обясни областният управител на Кърджали Бисер Николов.

Ще бъде подменен компрометиран участък с дължина 211м на ул. „Климент Охридски" в областния град, който може всеки момент да аварира и да остави хиляди кърджалийци и момчилградчани без питейна вода, уточниха от областна управа в Кърджали.

През 2014г. ще бъде реконструиран вторият компрометиран участък - от напорен резервоар 13 000 до регулатор на налягането.

Реконструкцията на довеждащия водопровод беше включена в обект „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на гр. Кърджали – ІІ етап" по договор № 255 от 8 октомври 2008г. с възложител МРРБ.

През август 2009г. финансирането на обекта е прекратено с писмо на строителния министър Росен Плевнелиев. Последвало е спиране на строителството с акт №10 от 24 август 2009 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай