Модернизират три стадиона в община Разлог за почти 6 млн. лв.

Модернизират три стадиона в община Разлог за почти 6 млн. лв. | StandartNews.com

Благоевград. Три футболни стадиона в община Разлог ще бъдат реновирани. Изграждането на спортен комплекс в разложкото село Годлево стартира в четвъртък. Първата копка ще бъде направена в 11:00 часа на селското игрище.

Съоръжението ще е с капацитет до 1000 зрители. В комплекса ще има състезателно игрално поле с изкуствена тревна настилка и постоянна ограда, трибуни за публиката, сграда със съблекални и санитарно - битови помещения, паркинг за посетители и за служебните лица.

В село Баня също започва изграждането и оборудването на многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт с размери 20 х 40 м. Покритието на спортната площадка ще бъде от изкуствена тревна настилка, осветяването му ще гарантират 8 големи и 4 по-малки прожектора.

Стадионът в град Разлог ще бъде реновиран, като след реконструкцията ще се превърне в нов спортен комплекс с три сгради - съблекални и стаи за треньори, медицински кабинет и съблекалня съдии, помощно помещение. Теренът, който се използва за малко тренировъчно игрище, ще бъде с изкуствена тревна настилка, ще се изгради ограда с височина 4 метра и осветление на 4 стълба. Ново игрище ще се изгради между сградите и основния стадион. Ще бъдат обособени стаи за медии и контролна стая. По трибуните се предвижда направят две зони според изискванията - места за гости и за домакини, със съответната буферна зона между тях. 3000 седалки ще се подменят. Предвидени са места за инвалиди пред трибуните, както и достъп до тях.

Градският стадион ще има сигнално – озвучителна система пред трибуните и голямо електронно информационно табло. Модернизацията на тези бази е на стойност 5 866 571 лева по спечелен проект по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай