Млад мъж заплаши да се самоубие заради дългове

Млад мъж заплаши да се самоубие заради дългове | StandartNews.com

Монтана. 32-годишният Ивайло Нисторов престоя близо час на покрива на девететажната сграда на хирургическия блок в Монтана и заплаши, че ще полети. За решението си сам информирал на тел. 112, като изтъкнал причината – от „крайно отчаяние".

Младият мъж поискал на покрива да се качи и кметът Златко Живков, но той бил заминал за София и не могъл да изпълни желанието му. Психолози и полицаи преговаряли близо час с него и успели да го разубедят да не скача.

Ивайло прави втори опит да полети от покрива на най-високата сграда в града. През април 2004 година той реши да се самоубие по същите причини. Тогава кметът Златко Живков го свали успешно.

Ивайло Нисторов е едно от 14-те деца на известна в Монтана жена. Всички живеят на улица „Огоста" в крайна бедност. През февруари т.г. един от братята му – Ангел, загина в изкоп от водния цикъл на града. През 2010 година пък сестра му – Кинче, избяга от социален дом в Берковица и беше пребита до смърт от мъжа, при когото заживяла.
През 2011 година Ивайло Нисторов е осъден на три години затвор за хулиганство. Излежал е две и през миналата година е пуснат.

В понеделник се явил при кмета по време на приемните му часове с молба за пари. Златко Живков обаче не изпълнил молбата му.

Според запознати с делата на семейството Ивайло търси внимание и затова е решил отново да заплаши със скок от най-високото място. Настанен е в болницата на града и ще бъде лекуван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай