Мистериозно изтрили мемоари на вицепрезидент

Мистериозно изтрили мемоари на вицепрезидент | StandartNews.com

Стара Загора. Повече от 90 страници от подготвяната мемоарна книга на вицепрезидента Тодор Кавалджиев /1997-2002 г./ са били изтрити мистериозно от компютъра му. "Точно бях стигнал до възстановяването на младежката оранжева гвардия в Старозагорско и разкриването на конспирацията", усъмни се в намесата на зла ръка вицето на Петър Стоянов пред старозагорски журналисти във вторник.

Кавалджиев се консултирал с компютърни специалисти дали не може да бъде възстановен текстът, но те били категорични, че е изтрит професионално. Вицепрезидентът е започнал наново да пише мемоарите си и вече бил стигнал до ученическите години. Тогава младежът със свои съмишленици се опитал да възроди Земеделския младежки съюз. След разкриването на нелегалната организация първоначално е бил осъден на смърт, но тъй като нямал навършени 18, го осъдили на 20 години. По-голямата част от тях излежава в лагера на смъртта Белене, в Пазарджишкия и Хасковския затвор.

Иван Костов, Анастасия Мозер и отчасти Петър Стоянов са големите виновници за проваления шанс на българската демокрация, категоричен бе Кавалджиев. Преди 10 години той се оттегля по собствено желание от голямата политика, отвратен от политическите нрави у нас. Но сега по настояване на своите съратници и земляци от Града на липите се е съгласил да води листата на БЗНС в 27-ми Старозагорски избирателен район.

„Повярвайте на хората, които обичат България, държат на почтеността и политическия морал", призова Кавалджиев своите земляци да подкрепят единствената земеделска листа на тези парламентарни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай