Министър Терзиева открива Центровe от семеен тип

Министър Терзиева открива Центровe от семеен тип | StandartNews.com

Благоевград. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пристига на официално посещение в Благоевград в петък. Заедно с кмета д-р Атанас Камбитов ще открият новопостроените Центрове за настаняване от семеен тип, които бяха реализирани по европейски проект. Церемонията по откриването ще започне в 12:30 часа.

Двете сгради са в близост до IX ОУ „Пейо Яворов". Чрез тях ще се помогне за деинституционализацията на деца от домовете в община Благоевград. Изграждането на общо три центъра и едно защитено жилище бяха заложени в програмата на кмета за разширяване на социалните услуги. Финансирани са 100% със средства по Оперативна програма „Регионално развитие". Във всяко едно от жилищата ще бъдат настанени по 12 деца, а ще бъдат разкрити 37 нови работни места. Общата стойност на проекта, който стартира през април миналата година, е 2 079 445 лева.

Двете двуетажни сгради са обособени със самостоятелна градина, беседка и детска площадка. Третият център за настаняване от семеен тип се изгражда в квартал „Струмско". Целта е деца от социалните институции да бъдат преместени в среда, която им предлага по-качествена социална услуга в общността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай