Местният парламент в Кърджали има вече председател

Местният парламент в Кърджали има вече председател | StandartNews.com

След четири месеца и шест заседания местният парламент в Кърджали успя да избере свой председател. Това е новият /стар/ председател на Общинския съвет Раиф Мустафа от ДПС. При първия таен вот на последното заседание той бе подкрепен от 19 съветници , а опонентът му Огнян Иванов от ГЕРБ от 14. При второто гласуване Раиф Мустафа събра необходимите 22 гласа от 41- местния парламент.

За разрешаване на кризата при общинарите няколко пъти представители на ЦОБ на ДПС се срещнаха с местния актив и общинските съветници. През януари в Кърджали по този повод бяха и тримата съпредседатели на партията Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза. Тогава номинираният за шеф на Общинския съвет областен младежки лидер на ДПС Кърджали Байрам Байрам си направи самоотвод и бяха предложени други четири имена, сред които Раиф Мустафа, Халил Апти, Кадир Мустафов и Юсеин Ахмед.

Новоизбраният председател Раиф Мустафа посочи като приоритетни първи задачи формирането на постоянни комисии към Общинския съвет, приемането на бюджета на общината за 2016 година, както и гласуването на решения, свързани с водоснабдяването на населени места в община Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай