Мерят тегло и мазнини без пари на здравен фест във Варна

Мерят тегло и мазнини без пари на здравен фест във Варна | StandartNews.com

Варненци и гости на града могат да измерят без пари своето тегло, телесен индекс на мазнини, кръвно налягане и сърдечен ритъм на Фестивала на здравето и красотата, който е от 9 до 11 май в МОЛ Варна.

Третото му издание се провежда под патронажа на престижния Медицински университет край морето. Ако в библията се казва да изгоним търговците от храма, аз смятам да ги вкараме в храма на образованието и науката, каза при откриването на феста ректорът на ВУЗ-а проф.д-р Красимир Иванов. Десетки български и чуждестранни компании представят своите иновации в козметиката, естетичната медицина, производството на биохрани. Фирма от Каварна представя своите продукти от минерала на XX век – зеолит, който е сапунът на вътрешната хигиена на тялото и изчиства организма от токсичните и радиоактивните вещества. За презареждане на батериите след пролетна умора и боледуване производители предлагат амбинор. Водата „Канген" пък прави истински чудеса чрез 7 титанови платки с платинено покритие. Японското устройство със сертификат на медицински продукт се инсталира на батерията на чешмата.Козметичното разнообразие за разкрасяване е от кремове от охлюви или перли до такива от 3 стволови клетки с тройно действие. Френски маски за кожа са със златен прах, хайвер и водорасли от защитеното под егидата на Юнеско езерото Бретан.

Още в първия ден на фестивала сладкодумния гуру на природната медицина и лечебното хранене проф. Христо Мермерски събра стотици фенове на своята лекция. На финала сексоложката Наталия Кобилкина ще даде съвети на дамите как да са харесвани и щастливи. Сред лекторите е гинекологът легенда и "баща" на стотици бебета в епруветка проф. Иван Козовски.

За абитуриентите и всички момичета има безплатен грим и прически, които правят възпитаничките на Професионалната гимназия по текстил и дизайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай