Механа дава яйце на Фаберже

Механа  дава яйце на Фаберже | StandartNews.com

Бургас. Реплика на едно от златните яйца на прочутия руски майстор Карл Фаберже ще подари на свой клиент бургаската механа "Къщатъ".

Малкото бижу е инкрустирано с полускъпоценни камъни, издадоха от заведението. То е по поръчка, правено е в България и изработката му е отнела около два месеца, каза собственикът Георги Йорданов. По форма и големина е като обикновеното яйце, но е от метал и е буквално поръсено с камъни в лилав цвят. Има и допълнително направена поставка. Интересното е, че представлява миниатюрна кутия за бижута, която може да побере пръстен или друго украшение.

"Искаме да направим празника по-различен с реверанс към клиентите ни", обясниха от механата. Управата е решила да изненада гостите си с организиране великденско надборване с яйце в събота преди Възкресение. За целта на всяка маса ще има кошничка с боядисани яйца.

Копието на уникалното ювелирно изделие ще отиде при клиента, победил в спортсменската битка. Преди това обаче той ще строши сам "бореца" си, за да докаже, че не е дървен. В надпреварата за декоративното яйце могат да участват всички клиенти на механата, казаха оттам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай