"Meadows in the mountains" събра хиляди меломани в Родопите

"Meadows in the mountains" събра хиляди меломани в Родопите | StandartNews.com

"Гардиън" го включи в списъка си с предложения за фестивали в Европа за 2014-а

Смолян. Хиляди меломани от Великобритания се събраха в Родопите за четвъртото издание на "Meadows in the mountains". Фестивалът, организиран от английски заселници, разтърси родопското село Полковник Серафимово, община Смолян, от 13 до 15 юни.

Оказва се, че това е най-мащабното издание на събитието до момента, обясняват организаторите от МТМ. Алекс Барк от Jazzanova, Рюде Хагелщайн, Мааян Нидам и Moomin, бяха само част от изпълнителите, които се изявиха на сцената под звездите. Имаше и българско участие- на Laylla Dane, Bosha, Garo, тандемът Sirius & Methodikal, Gypsy Delica.

Техно, хаус, джаз и фолклорни елементи бяха част от програмата на фестивала.

"Усещането в планината е страхотно. Музиката и дъхът на билките в гората е уникално съчетание. Идвам за поредна година и много ми харесва това бягство сред природата", споделя англичанка, която е загърбила шумотевицата и високите технологии, за да слуша любимата си музика на открито и да спи два дни на палатка.

Събитието, което е истински празник в родопското селце, се проведе въпреки лошото време. Неговите посетители имаха възможността да се возят със селските каруци, да яздят коне, да опитат родопски специалитети и да се забавляват дори с дъждобрани и чадъри в ръка. И тази година тревният бобслей, „Пързалката на смъртта", забавленията под водопада, бяха част от развлеченията за меломаните.

В края на май "Гардиън" включи "Meadows in the mountains" в своя списък с предложения за фестивали в Европа за 2014 г. и изтъкна колко красиво място за почивка са Родопите.

Meadows In The Mountains Promo 2013 from Benjamin Sasse on Vimeo.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай