Мъжкарите на Банско с пленум и уборка

Мъжкарите на Банско с пленум и уборка | StandartNews.com

Благоевград. Мъжкарите на Банско от Сдружение „Петел пее" запретват ръкави, за да направят уборка в Пирин планина. Този уикенд членовете на организацията ще се съберат на пленум в една от хижите в гората. В събота десетки мъже ще чистят планината от ранни зори до тъмно. Те ще грабнат лопати, метли и чували, за да излъскат района, където по-късно ще се веселят.

Преди две години мъжкарите в курортния град събраха пари и построиха кът за отдих на малки и големи, както и чешма. Всичко това се ползва и от банскалии, и от гостите на курорта.

„Всеки от нас даде своята лепта за осъществяването на идеята. За членовете на сдружението е от особено значение да са полезни на останалите хора", твърди секретарят и ковчежник на организацията Георги Цветков. „Проблемът е, че доста туристи не почистват след себе си. А ние не можем да търпим гората да е мръсна, защото тя е национално богатство. Затова в събота всички се пускаме в уборката. За ударниците съм приготвил и специални награди", разкри лидерът на „Петел пее" Михаил Белчински.

На пленума той и останалите ще коментират актуални проблеми, които трябва да решат. Ще се вземе решение на кого и как да помогнем с финансови средства или с доброволен труд, това е нашата най-важна мисия, твърди почетният председател на сдружението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай