Майсторят леглото и дивана в къщата на Ванга

До пролетта отварят къщата в Рупите за посетители

Майсторят леглото и дивана в къщата на Ванга | StandartNews.com

Благоевград. По-добре късно, отколкото никога. След повече от 17 години в къщата на пророчицата Ванга в местността Рупите влязоха майстори.

Вече две седмици бригада ремонтира постройката. В момента в помещенията няма нищо, само голи стени. Всички вещи бяха изнесени и транспортирани в петричкия музей, където ще се съхраняват. Те няма да се връщат в последния дом на ясновидката. Затова фондация „Ванга", която финансира целия ремонт, трябва да направи копия на най-важните неща в къщата.

„Вече сменихме старата електрическа инсталация. Заснели сме оборудването на помещенията и ще ги възстановим съвсем точно. Вече сме поръчали на най-добрите дърводелци в региона да измайсторят леглото, дивана и раклата на леля Ванга. Те ще са пълни копия на истинските, които остават като експонати в петричкия музей", заяви управителят на комплекса Серафим Иванов. Строителите ще направят цялостен ремонт на къщата на пророчицата, която бе под ключ след кончината й през 1996 година.

Отварянето на постройката за посетители ще е голямо събитие за всички, които почитат Ванга. Това ще стане факт през пролетта на 2014 г. Догодина се навършват и 20 години от построяването и освещаването на църквата „Света Петка" в Рупите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай