Майка остави бебе да умре след тайно раждане

Майка остави бебе да умре след тайно раждане | StandartNews.com

Видин. 37-годишната Татяна Т. е родила дете, без да се обади на лекарите, съобщиха от областната дирекция на МВР във Видин. Жената е родила на 10 август към 5 часа, а към 10 часа е била на работното си място – на сергия за вестници близо до общинския пазар, научи наш репортер.

По сигнал полицията е нахлула в дома на жената, който се намира в комплекс „Съединение”. В легло в спалнята на жилището е било открито трупче на новородено. Медицинската експертиза е установила, че детето е било родено живо, но заради непотърсена медицинска помощ е издъхнало.

Татяна Т. няма брак, но живее на съпружески начала с мъж, шофьор на такси. Той е видял пръв мъртвото новородено и е извикал полицията.

Двамата имат и 15-годишен син, който живее при баба си по баща в село Гайтанци.

От доста време питах Татяна дали е бременна, но тя отказваше и ми се обиждаше, сподели мъжът, с който тя живее в неговото жилище. В нощта, в която е родила, той е бил на смяна. На сутринта минах покрай сергията и видях, че коремът и липсва, а самата тя е прежълтяла. Тогава отидох в къщи и разбрах какво се е случило, сподели той. В края на миналата година шофьорът е работил в чужбина и като се върнал съседи му подхвърляли „неприлични” работи за Татяна.

Родилката е завършила средно образование и има документ, че  няма психически проблеми. Изваден е преди години за нуждите на съдебно дело. Сега е назначена нова съдебно-психиатрична и психологическа експертиза за установяване на вменяемост, допълниха от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай