Мълния изпепели теле в обор

Мълния изпепели теле в обор | StandartNews.com

Мълния падна върху селскостопанска постройка в гоцеделчевското село Корница и предизвика пожар. Веднага е подаден сигнал на телефон 112. На място е пристигнал екип огнеборци от РС ПБЗН – Гоце Делчев, които потушили пламъците. Изгорели са обаче плевнята, телето в нея и складираното сено в нея.

В същия ден горя и дърводелски цех в Белица. Огънят е загасен от 2 екипа на РС ПБЗН-Разлог. Унищожени са само опаковки и кашони. Няма пострадали хора. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Микробус се запалил по време на движение в петричкото село Ръждак, няма пострадали хора. Инцидентът станал в събота към 10,14 часа. Огънят е потушен от екип на РС ПБЗН-Петрич. Изгорял е двигателят, причината за пожара е късо съединение.

12 декара жито бяха изпепелени край петричкото село Чучулигово в събота по обяд. Все още се изясняват причините за възникването на огнената стихия.

Разследва се версията за умишлен палеж, при който е лумнал в пламъци лек автомобил „Пежо" в Сандански. Сигнал за инцидента е подаден на телефон 112 в понеделник в 00:46 часа. Пожарникари са потушили бързо огъня. Щети са нанесени по двигателния отсек на колата. Причината за пожара е в процес на установяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай