Малък екопротест срещу Океанариума

Малък екопротест срещу Океанариума | StandartNews.com

Бургас. Природозащитници опитаха да попречат на бъдещия Океанариум в Бургас, който е един от мегапроектите в морския град. Противници на атракциона се събраха на малоброен протест в Морската градина, въоръжени със знамена и лозунги. "Искаме парка зелен, а не застроен", обявиха природозащитниците.

На мероприятието, което обещаваше да събере над 1000 души, пристигнаха едва двадесетина противници на проекта за Океанариум начело с организатора Добромир Манев. Според него за проекта не е изготвена екологична оценка и той много лесно може да се превърне във ваканционен комплекс с хотели.

Еколозите обосноваха тезата на протеста с опасения, че един такъв градеж ще застраши обитанията на птиците. От друга страна те се обявиха против затварянето на делфини и риби в изкуствени аквариуми. Протестиращите лансираха още и тезата, че незабавно трябва да бъдат премахнати всички зоологически градини, циркове и други места, в които животните се държат извън тяхната естествена среда. Те заплашиха, че много скоро ще организират и други, още по-масови, протести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай