Македонци и гърци атакуват конгреса на Винената партия

Македонци и гърци атакуват конгреса на Винената партия | StandartNews.com

Благоевград. Винената партия се стяга за своя най-висок партиен форум. Редовният конгрес на сдружението ще е на 20 декември в Симитли. До края на февруари догодина ще се лее руйно червено вино в региона и всички ще ни слушат, обяснява с усмивка председателят на Винената партия Иван Лулейски. Нейните членове тренират усилено за партийната сбирка.

„Тази година виното е по-малко, но пък е качествено. За нас през зимата няма ден, в който да не пийваме от напитката на боговете", допълни той. Нашествие на македонци и гърци ще има на 18-ия конгрес на Винената партия в Симитли. Вече има заявки за участие от комшиите от Гърция и Македония, както и от Австрия, Франция и Германия. В последните четири години експерти на партията изнесоха открити уроци по приготвяне и консумация на напитката на боговете зад граница. „Затова се стигна до този наплив. Всички искат да са част от нашата партия, защото сме аполитични и държим на приятелството. Очакваме десетки почитатели на виното от чужбина на нашия конгрес", твърди председателят Иван Лулейски.

Винената партия не само пийва и пее, но и пише. Организацията е издала три книги. Първата творба „Виното е любов, любовта е вино" бе със сентенции за течния еликсир, втората бе песнопойката „Вино и песен", а третата бе със съвети за производството и умереното пиене на течния еликсир. Популярността на организацията отдавна премина границите на България. Винената партия вече има членска маса над 1200 души. А след конгреса бройката ще е още по-голяма. Тук няма люспене, няма напуснали. И това не е случайно. Защото кой не харесва девиза на партията „Виното е любов, любовта е вино"...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай