Любители от цялата страна на похода по Тунджа

Любители от цялата страна на похода по Тунджа  | StandartNews.com

Ямбол. Любители на водните спортове от Ямбол, Елхово, София, Велико Търново, Варна, Стара Загора, Хасково и други райони от страната се включиха в националния воден поход по река Тунджа от село Коневец до село Лесово. Инициативата се организира от „Extreme adventure" – гр. Елхово и клуб „Арзус"-Стара Загора, със съдействието на сдружение „Движение с екологична насоченост".

„Организираните водни походи в нашия край се провеждат от 1974 г. Впоследствие са затихнали, като преди 4 години отново са възстановени, благодарение на елховските любители на каяка и техните приятели от Стара Загора", обясни Яна Михайлова от „Extreme adventure".

В деня на откриването на водния поход по реката с моторна лодка заедно с председателя на сдружение „ДЕН" се пусна и зам.-областният управител Иван Иванов, който заедно с колегата си Ахмед Мехмедов присъства на старта на водния поход от село Коневец.

„Аз благодаря от името на областния управител за поканата на организаторите да споделим удоволствието от тази проява. Присъствието на хора от всички райони на страната показва, че нашият регион има големи възможности в развитието на туризма. Водният спорт също има бъдеще, щом се включват хора от различни възрасти – деца, млади хора, ветерани", каза Иванов.

Бъдещи съвместни инициативи за опазването на река Тунджа и популяризирането на водните спортове обсъдиха представителите на „Extreme adventure" и сдружение „ДЕН" със зам.-областните управители.

На 21 септември край моста на Елхово се проведоха гребни състезания. А на следващия ден най-ентусиазираните стигнаха до село Срем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай