Литургия и панихида в памет на покойния митрополит Натанаил

Литургия и панихида в памет на покойния митрополит Натанаил | StandartNews.com

Благоевград. 6 месеца от кончината на Неврокопски митрополит Натанаил се навършват днес. Големият български духовник почина на 16 ноември миналата година. Паметта му ще бъде почетена в катедралния храм на Гоце Делчев „Св. св. Кирил и Методий".

В момента се прави Заупокойна света литургия, а след това ще се отслужи и панихида за дядо Натанаил. Богослуженията оглави неговият наследник – Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. В службата участват Браницки епископ Григорий и представители на висшия клир на Българската православна църква. Ще присъстват гости от страната и чужбина. По-късно всички ще отидат на поклонение на гроба на Натанаил, който е в двора на Неврокопска митрополия.

„Отиде си от този свят един от стълбовете на християнската вяра. Бог да го прости Неврокопски митрополит Натанаил. Владиката бе истински стълб на църквата и на вярата. За нас кончината му е огромна загуба. Такава празнина не се запълва лесно", сподели председателят на катедралния храм „Въведение Богородично" в Благоевград отец Андон Шавулев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай