Лидер тръгва към парламента с работни места

Кандидат за депутат от листата на партията даде началото с двама новоназначени

Лидер тръгва към парламента с работни места | StandartNews.com

Лом. Партия Лидер, която тръгва на избори в коалиция с НИЕ и БНД, даде старт на предизборната си кампания по необичаен начин. Вместо с митинги и концерти, ние ще откриваме всеки ден нови работни места, съобщи водачът на листата от района на Монтана доц. Борислав Великов. Цялата листа се събра във фирма „ВИП Симерс груп" – Лом, където собственикът и Христо Костов обяви направените досега инвестиции за производство на хляб и сладкиши. За три години са назначени 158 души, а от петък – още двама младежи. Костов е втори в листата на Лидер.

Като депутати ще работим за съживяване на иконимиката на Северозападна България, обявиха и двамата кандидати. Костов е инвестирал в Лом 2 млн. евро, през следващата година и половина ще вложи още 1 млн. евро. В халетата на ликвидирания завод за захар край Лом, той е създал съвременно предприятие за производство на хляб и трайни закуски. Сварил е цеха с 45 души, които получавали 165 лв. месечно.

Ние сме солидарни с държавата, с гражданите и, щом им осигуряваме работни места и доходи, обяви Христо Костов. Но искаме и тя да е лоялна към нас. Нека гони сивия сектор, на нас, които работим на светло, да ни помага. Двамата кандидати припомниха, че през последните години държавата се е държала като мащеха с бизнеса. Не е връщала пари, измисляла е всякакви пречки пред развитието му.

До края на предизборната кампания кандидатите на Лидер, предприемачи и бизнесмени, ще обявяват всеки ден броя на откритите нови работни места и на назначените от тях. Не искаме да говорим, да обещаваме, ние вече правим това, от което хората се нуждаят, подчерта Борислав Великов.

Ако стана член на парламента, няма да получавам заплата. Ще давам директно парите си на социално слаби, самотни и болни хора. Призовавам и останалите депутати, които имат възможност, да направят същото, подчерта г-н Великов, който и като председател на 39-тия парламент постъпваше по същия начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай