Левицата под Царевец иска БСП на избори само сама

Левицата под Царевец иска БСП на избори само сама | StandartNews.com

Следващата предизборна кампания трябвало да е по нова технология

Велико Търново. БСП да се яви самостоятелно на предстоящите предсрочни парламентарни избори, решиха членовете на Областния съвет на левицата в старата столица. Според тях сега било нужно е олевяване на действията и на говоренето на представителите на партията, както и бърза промяна в състава на националното ръководство.

Социалистите настояват да бъдат предприети действия за осигуряване на единство и консолидация на общинските и областната партийната организация. Областният съвет настоява и за ясна партийна позиция, относно ДПС. Червените оценяват резултатите от изборите за членове на Европейския парламент 2014 г. като незадоволителни, защото БСП не е успяла да реализира политическите цели, които си е поставила на тези избори – да бъде първа политическа сила и да разшири политическото си влияние. Членовете на съвета са обсъдили необходимите политическите и организационни мерки, за преодоляване на кризисните процеси в българското общество, казаха от пресцентъра на левицата.
В организационен план са нужни мерки за подпомагане и стабилизиране на Общинските партийни организации, както и мерки за преодоляване на разпиляването на вота към други леви формации. БСП трябвало да води следващата предизборна кампания по нова технология, а партийният актив трябвало да вземе дейно участие в предизборните мероприятия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай