Културолог реди изложба „Пролет” в Струмяни

Културолог реди изложба „Пролет” в Струмяни | StandartNews.com

Изложбата „Пролет" на Светлин Абаджиев ще бъде подредена в читалището в Струмяни. Тя ще бъде открита на 9 март от 17,30 часа и е част от проекта за съвременно изкуство в динамична среда „100% България – докосни изкуството!" на „Арт Виза България".

Сцена на изложбите са общините с прилежащите им сценични пространства, които дават рамо на българското изкуство да бъде видяно и показано в месечни пътуващи изложби и отворени арт ателиета за граждани и гости на съответните населени места. 12 са реализираните изложби от старта на проекта през ноември 2014 г. до момента. Показани са над 150 картини, откупени са 10 творби, 3 от които в чужбина.

В инициативата се включиха и емблематични имена за българското изкуство като акад. Никола Манев, който повече от 50 години живее в Париж, както и Румен Саздов, който вече 26 години прославя името на кюстендилската школа в чешката столица Прага.

Докторът по културология от Югозападния университет в Благоевград Светлин Абаджиев има зад гърба си сериозен актив от родни и международни участия в изложби, пленери, научни конференции и форуми, посветени на съвременното изкуство. Изложбата му „Пролет" включва 20 картини – реалистична и абстрактна живопис и послания за топлина, хармония и любов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай