Край на закъсненията за работа в Търново

Край на закъсненията за работа в Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Великотърновци повече няма да закъсняват за работа, децата за училище, понеже градският часовник вече работи. След 30 годишно прекъсване стрелките на градския часовник в старата столица отново са сверени и показват точен час.

 

По инициатива и по разпореждане на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов преди няколко дни са били предприети необходимите действия по възстановяване работата на градския часовник, монтиран върху сградата на Централна поща. На националния празник 3-ти март един от съвременните символи на старата столица бе върнат към живот след близо 30-годишно забвение.

 

Часовникът, който някога е огласял града с мелодията на Шишмановата песен, е напълно ремонтиран и вече работи. Механизмът му е бил свален и поправен, подновено е електрическото захранване, осигурено е и резервно захранване при евентуално аварийно спиране на тока.

 

В момента се проучва техническата възможност да бъде възстановена традицията от часовника в определени часове отново да звучи химнът на Велико Търново – Шишмановата песен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай