Крави и коне дебнат шофьори по пътищата край Разлог

Крави и коне дебнат шофьори по пътищата край Разлог | StandartNews.com

Благоевград. Оставени без надзор животни излизат внезапно по пътищата край Разлог и предизвикват катастрофи. За това алармираха шофьори от общината. Живите капани дебнат водачите почти навсякъде по шосетата в региона.

Проблемът е, че стопаните на четириногите ги оставят до самите пътни участъци. Навътре почти всичко е засято със земеделски култури и затова крави, коне и овце пасат до самите шосета. По правило с тях няма пастири и често животните изскачат на пътя. „Най-опасни са завоите, където няма видимост, както и тези места, които са обрасли с храсти и дървета.

Положението вече не се търпи. Нека се поставят пътни знаци, които да ограничават скоростта и да предупреждават за опасността от животни на пътя", твърди Петър Наков от разложкото село Бачево. Той и останалите водачи настояват и за въвеждането на по-строги санкции за собствениците на безпризорни домашни животни. Само така ще се ограничат пътните произшествия с четириноги в района. „Най-опасни са безстопанствените коне, които понякога минават през шосето в галоп и няма никакъв шанс за шофьорите да реагират и да избегнат сблъсъка. Такива инциденти стават почти всеки ден, крайно време е да се вземат необходимите мерки, за да не се стигне до човешки жертви", допълва Петър Наков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай