Красива Коледна елха грейна в центъра на Стара Загора

Красива Коледна елха грейна в центъра на Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Красива коледна елха, осветена от 800-метров гирлянд, грейна тази вечер на площада пред Старозагорската община.

Около 17-метровото коледно дърво с много настроение и радост от предстоящите празници се събраха стотици деца от старозагорските детски градини и училища. Дядо Коледа и кметът Живко Тодоров запалиха с магическия жезъл светлините, които озариха площада. С милиони светлини в бяло, червено и синьо огряха и парковете, основните булеварди и кръстовища в Града на липите. Тази година коледната украса стига чак до източния край на централния булевард „Цар Симеон Велики до кръстовището с бул. „Крайречен".

„Коледните и новогодишни тържества са най-хубавите, защото правим в края на годината равносметка и празнуваме", каза Живко Тодоров и пожела на старозагорци да бъдат щастливи и много задружни, да преживеят много хубави емоции и светли мигове със своите семейства и близките си хора.

„В тази нелека година, която изпращаме, ни сполетяха много природни бедствия. Надявам се това да ни сплоти и да ни направи по-единни, заедно да преодоляваме препятствията. Да си пожелаем 2015-та година да бъде по-позитивна, да преодолеем заедно неволите и несгодите", обърна се към присъстващите и регионалният министър Лиляна Павлова, която бе специален гост на празтничната церемония.

Песента „Бяла Коледа" на детска музикална формация „Звездопад'" към народно читалище „Георги Бакалов 1933" бе поздрав към всички присъстващи на церемонията. В празничната програма участваха още малките изпълнители от детскиь танцов състав „Тракийче и малката старозагорска звезда Гергана Тодорова, финалистка в Шоуто на Слави.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай