Кръгла маса за наркотиците в Кърджали

Кръгла маса за наркотиците в Кърджали | StandartNews.com

Специалисти и родители в Кърджали обсъдиха рисковете от употреба на наркотици. Кръглата маса „Малки разговори за големи теми" в СОУ „Йордан Йовков" се организира от Общински съвет по наркотични вещества.

„За да е адекватен на предизвикателствата на времето и потенциалните рискове от употреба на наркотици, родителите трябва да се информират, да повишават чувствителността си към проблемите на младите хора, както и да проявят търпение и готовност да разбират и подкрепят децата си по пътя, който ще ги превърне в зрели хора", посочи Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества. В срещата участваха д-р Петър Бахчеджиев – началник отделение ОАИЛ в МБАЛ „д-р Ат. Дафовски" и д-р Николинка Узунова, началник отделение за лечение на зависимости в ДПБ. Родителите споделиха своята удовлетвореност от проведената кръгла маса, на която имаха възможност да говорят открито за своите страхове и притеснения, за липсата на достатъчна информация за наркотиците.

Според участниците организирането на тематични кръгли маси в училищата е една добра инициатива, даваща възможност на родителите да натрупат знания, които да им помогнат при предпазване на децата от употребата и злоупотребата с психоактивни вещества. Екипът на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали и медиците ще продължат да проведат такива кръгли маси и в други училища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай