Крадци срутиха стена, обират под носа на жандармите

Крадци срутиха стена, обират под носа на жандармите | StandartNews.com

Хасково. Крадци направиха за посмешище охранителите в Хасковското с. Узунджово, като избиха под носа им отвор в тухлена стена и задигнаха покъщнината на собствениците на къщата.

 

По ирония на съдбата именно в Хасковското село Узунджово стъпи през миналата седмица първият жандармерийски патрул в региона.

 

Наглата кражба от дома си Адам и Иванка Миклович установили едва в понеделник, той като двойката живее в Хасково, а в Узунджово поддържа малък имот. Днес обаче Двамата онемели, когато пристигнали пред къщата си и видели, че в една от стените й зее дупка почти метър на метър. Вътре пък било отарашено. Крадците са задигнали всичко, което е метално- от печката до брадвите.

 

Според кмета на селото Димитър Ничев кражбата е станала преди в Узунджово да влязат допълнителните смесени патрули.
Пострадалото от обира семейство обаче твърди, че за последно са били в селската си къща ден след като допълнителната охрана е била в наличност.

 

Въпреки че вече от 40 години Адам Миклович е български зет и като цяло е свикнал с родната действителност, все пак пладнешкият обир успя да го изуми заради огромния риск, който поемат крадците, за да задигнат не нещо голямо, а предмети от бита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай