Крадла се размина само с пробация

Крадла се размина само с пробация | StandartNews.com

Жената обрала мъж, за когото се грижела

Жена получи наказание „Пробация" за нагла кражба от дома на мъж в петричко село. П.Г. живеела в съседно селище, но на 17 септември миналата година задигнала сумата от 1950 лева, собственост на Т. Р. Потърпевшият заведе дело, а гражданският му иск бе в размер на 1000 лева – обезщетение за имуществени вреди. Пркуратурата писка наказание „Лишаване от свобода" за 12 месеца, което да бъде отложено за срок от 3 години. Подсъдимата се призна за виновна.

44-г. жена не е омъжена, завършила е само първи клас, живее с трите си дъщери. Познавала се с обрания от нея мъж, който бил вдовец, пенсионер и живеел сам. Тя била безработна и имала нужда от парични средства. Посещавала дома на пострадалия, където с негово съгласие и срещу парично възнаграждение му помагала в домакинството, като чистила и готвила. Разбрала, че той продал наследствена нива за сумата от 3600 лева. Тя забелязала, че част от сумата, която пострадалият получил от продажбата, а именно – 1950 лева, същият държал увити във вестник и поставени в стар и неизползван хладилник в дома си. И ги задигнала вечерта, когато той заспал. Мъжът пък постъпил часове по-късно в болницата в Петрич. Изписан е на 20 септември 2015 г. Прибрал се и тогава установил липсата на парите.

Крадлата доброволна възстановила 400 лева. Съдът й наложи наказание „Пробация". Осъдената трябва задължително да прави регистрация по настоящ адрес два пъти седмично за година и да се среща с пробационен служите за същия период от време. Магистратите уважиха гражданския иск в пълни му размер от 1000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай