Козметични продукти със сериозна заплаха за здравето

Сред продуктите са детски сапун, къна за коса, лепило за нокти

Козметични продукти със сериозна заплаха за здравето | StandartNews.com

Добрич. Инспекторите от РЗИ - Добрич, предупреждават, че китайско лепило за нокти, внесено от Италия чрез словенски дистрибутор уврежда мъжките и женски редпродуктивни органи. Продуктът е комплект от 5 пластмасови шишенца с лепило в една опаковка и анализът го е класифицирал като токсичен, сочат данните на РЗИ.

Наред с лепилото като опасен продукт, специалистите посочват и американски крем за избелване, който води до алергични реакции, както сапун за ръце с гръцки произход - произведен от Sambro International Ltd.,Dumers Lane, BL9 9UR Bury, Великобритания, който пък може да причини сериозни вътрешноболни инфекции при хората. Сапунът с предлага в опаковка с изображение на Спондж Боб и етикет, който е частично изписан на гръцки език, но специалистите предупреждават, че има микробиологичен риск, тъй като изследванията са установили съдържание на патогенна бактерия и може да причини сериозни вътреешноболни инфекции.

Дамите, които ползват индийски продукти за разкрасяване пък, трябва да внимават с къна „Topline Exim". Специалистите не препоръчват да се използва и слънцезащитно мляко за бебета с олио от жожоба и витамин Е, фактор 40, произведено в Сърбия, защото крие химически риск за здравето. Стойността му на рН е по-висока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай