Коронясват Царицата на цариците в Долината на розите

Коронясват Царицата на цариците в Долината на розите | StandartNews.com

Стара Загора. От пазарджишката община Стрелча в Средна гора до старозагорското градче Гурково в Подбалкана – това са широките географски граници на долината, в която се отглежда прочутата ни маслодайна роза. Всички те по свой начин и с различни акценти провеждат празник, посветен на най-обичанато и тачено цвете в долината и коронясват своя Царица Роза. Всяка година след края на розобера красавиците от тези региона се събират в Казанлък, за да изберат Царицата на цариците - Мис „Долината на розите".

В тазгодишният конкурс ще участват общо 16 чаровници от Стрелча, Карлово, Сопот, Калофер, Павел баня, Казанлък и Гурково. Единствено домакините ще се представят с три участнички в конкурса - тазгодишната Царица „Роза" Гергана Петрова и двете й подгласнички Ренета Колева и Бетина Митева.

Шоуто ще се вихри в събота вечер в казанлъшкия дом на културата „Арсенал", а водещ ще бъде един от известните шоумени у нас - Део. Празничният градус на публиката ще поддържат обичаната от поколения българи Йорданка Христова и познатата от ТВ-шоуто "Х фактор '2013" Жана Бергендорф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай