Коронясват Цар на виното в благоевградско село

Коронясват Цар на виното в благоевградско село | StandartNews.com

Благоевград. Жури от експерти ще определи кой ще носи титлата „Цар на виното" тази година. Надпреварата се организира навръх Трифон Зарезан в благоевградското село Дъбрава.

Тази събота от 10.00 часа пред кметството започва общинският празник, посветен на еликсира на боговете. Виното ще заеме централно място в празничната програма. Над 20 винопроизводители от региона ще представят най-доброто от продукцията си. Техните вина ще се дегустират от технолози, а председател на комисията ще е кметът на Дъбрава Росен Георгиев. Ще се оценят вината по качество, сорт и цвят, за да се избере най-хубавият еликсир за 2014 година.

Стопанинът му пък ще бъде коронясан за Цар на виното. В 11.30 часа ще започне и ежегодният ритуал по зарязване на лозята. Точно в 12.00 часа ще се състои награждаването, като производителите ще бъдат отличени и с грамоти. Празничната програма ще продължи с български народни песни и танци в изпълнение на фолклорен танцов състав „Пиринче" към Центъра по изкуствата, танцова формация „Мегдана" и самодеен състав „Струмски славей".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай