Корнелия Нинова на празника на Симитли

Корнелия Нинова на празника на Симитли | StandartNews.com

Симитли. Навръх християнския празник Малка Богородица е празникът град Симитли. Божията майка е закрилница на населеното място, а храмът е наречен на Рождество на Пресвета Богородица. Градежът на църквата започва веднага след Освобождението. Тогава инициативни хора създават комитет и започват събирането на средства за градежа на църквата. Местен свещеник взима кредит от банката за строежа, който изплаща 20 години.

Рано сутринта в неделя в храма бе отслужена света литургия, стотици миряни запалиха свещ за здраве и се помолиха за благоденствие. По обяд всички седнаха на обща трапеза с вкусен курбан в църковния двор. Гражданите на Симитли посрещнаха много свои приятели и близки. Народният представител Корнелия Нинова, бивш депутат от Пиринския край, уважи храмовия празник в Симитли.

В късния следобед започнаха проявите за празника на града. Ще бъдат коронясани Мини Мис и Мини Мистър. Дефилето на красотата ще е на централния площад от 16.30 часа. Час по-късно в залата на читалището ще бъде открита изложба на икони и дърворезба. В празничния ден гости на Симитли са музикантите от филхармонията на гръцкия град Неа Зихни. Под звуците на тяхната музика в 18.15 часа общинското ръководство, общественици и граждани ще преклонят глава и ще положат венец на признателност към предците ни. В 19.00 часа започва веселбата с певческите и самодейни състави от общината, със Снежина Андреева, Кирил Костов, Иван Дяков, Борис Дали, Анелия, Тони Стораро и Фики. Малко преди полунощ на сцената ще излязат рок група „Хиподил" и Светльо Витков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай