Комари нападнаха Силистра

Комари нападнаха Силистра | StandartNews.com

Силистра. Комари нападнаха Силистра. От няколксо седмици, след като живакът в термометрите скочи, животът на открито в крайдунавския град стана невъзможен, оплакват се местните хора.

Рояци жилещи насекоми нападат всеки, който преминава по улицата, излезе в парка или на двора. Ятата жилят до кръв дори във входовете на жилищните блокове. Невъзможно е майките да извеждат децата си на разходка на открито, защото спрейовете срещу насекоми са безсилни да прогонят хилядите нашественици с остри жила, алармира Анелия Петрова.

Гражданите са недоволни от обясненията на местната управа, че кметството бави пръскането заради графиците на съседния румънски град Кълъраш. Според секретаря на общината в Силистра Ростислав Павлов, за да има ефект от акцията, тя трабва да се проведе едновременно от двете страни на Дунава. Въпреки това, той обещава до края на седмицата пръскането по нашия бряг да започне.

Стари силистренци си спомнят, че през 40-те години на миналия век, за да спаси града от малария, общината насърчавала гражданите сами да се справят с нежеланите гости. За 100 убити комара кметството плащало на ръка по 25 лева.

Разгневените днес хора предлагат на местната управа, след като не пръска навреме, да им позволи сами да се организират в акция „Комар", а средствата предвидени в бюджета за борба с насекомите, да се дават на тези , които се включат в нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай