Колоездач оглави АУБ

Колоездач оглави АУБ | StandartNews.com

Нов шеф и на Настоятелството на университета

Благоевград. Професионален състезател по планинско колоездене ще води Американския университет в Благоевград към нови успехи. Настоятелството на АУБ съобщи, че Кевин Аспегрен е новият президент на университета. Решението за избора му е взето на редовна среща на Настоятелите, провела се през уикенда. „Г-н Аспегрен се открои сред редица силни кандидати със своя опит в сферата на висшето образование, фокусирано върху практически форми на обучение, както и със задълбочените си познания за Източна Европа", заяви г-жа Мариан Келър, която пък напусна поста на председател на Настоятелството.

Новият президент на АУБ е професионален състезател по планинско колоездене от 2000 г. Всяка година пътува в различни държави и участва в 24-часови състезания и многодневни колоездачни преходи без прекъсване. Кевин Аспегрен и съпругата му Ева имат две деца, които ще пристигнат през август заедно с него в Благоевград. Преди да поеме новия пост е бил директор на Центъра по предприемачество към Университета на Охайо и на Програмата за глобални консултации към Колежа по бизнес на същото учебно заведение. Той наследява Майкъл Истън, който изкара два мандата като президент на АУБ (2005 – 2007 и 2012 – 2014).

„Знам, че нашата общност очаква опита и професионализма, с които Кевин Аспегрен ще допринесе за развитието на АУБ. Винаги съм бил силно привързан към университета и Благоевград. АУБ е много специално място и съм горд, че съм бил част от неговия успех", сподели Истън.

Иван Манев беше избран да поеме председателския пост на Настоятелстовото. Той е декан на Бизнес колежа Мейн към Университета в Мейн и е член на Настоятелството на АУБ от май 2012 г., представлява университета в Мейн, който е основен академичен партньор на АУБ при основаването му. Д-р Манев ще поеме поста от Мариан Келър, която заемаше длъжността от май 2008 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай