Колеж ще готви треньори по бойни изкуства

Колеж ще готви треньори по бойни изкуства | StandartNews.com

Стара Загора. Нова спортна зала бе открита официално в старозагорския колеж за сигурност и охрана „Св. Георги Победоносец" в понеделник. „Радостно е, че във време, когато обичайно се отварят търговски обекти и магазини, ние откриваме спортна зала в Стара Загора, един град, който в последните години се развива ускорено във всички области", честити новата придобивка на колежаните и спортистите от града собственикът на колежа Румен Ралчев, Велик приор на Ордена на тамплиерите в България.

Просторната зала, която е изградена само със собствени средства на колежа, ще могат да ползват и спортните клубове по бойни изкуства в града.

„Амбицията ни е в близко време колежът да придобие лиценз за подготовка на 4-та професионална квалификационна степен – треньор по бойни изкуства", посочи неговият ръководител Маноил Манев. Той не изключи възможността през тази година Стара Загора и България да домакинстват и световното първенство по бодигардинг, поради обяснимите трудности на традиционния домакин – Украйна. От няколко години Градът на липите организира международен турнир по бодигардинг с участието на най-силните страни в този нетрадиционен професионален спорт.

В Стара Загора функционират и над 20 спортни клуба по източни бойни изкуства. Преди няколко години бе създадена и първата у нас Асоциация на майсторите на бойни изкуства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай