Коледно градче пред кметството в Пловдив

Коледно градче пред кметството в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. За втора поредна година Пловдив ще заприлича на Виена по Коледните празници. Подобно на базара пред кметството в австрийската столица, под тепетата до началото на януари ще има коледно градче от над десет къщички.

В тях ще се продават греяно вино, вурстчета и празнични сладки. Площад "Стефан Стамболов" ще е украсен както подобава. В момента се монтират дървените къщички, в които ще се предлагат още играчки за елхата и порцеланови коледни сувенири.

Официалното откриване на коледния град, в който ще звучат само тематични мелодии и песни, ще е в петък. До края на годината там ще има и открита сцена, на която ежедневно ще има концерти. За поредна година на площада няма да има чалга, тъй като откакто Иван Тотев стана кмет на Пловдив, забрани попфолка на открито. Коледната елха пък ще бъде запалена на втори декември. По традиция кметството украсява със светещи гирлянди едно от живите дръвчета край фонтана с пеликаните. Втора елха ще блести край новия Римски стадион. Тя ще е сребърна, а палмите наоколо също ще бъдат пременени коледно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай