Коледен базар за сувенири от работилницата на Дядо Коледа

Коледен базар за сувенири от работилницата на Дядо Коледа | StandartNews.com

Благоевград. Коледен базар ще отвори врати в неделя от 12.00 ч. на площад „Македония" в Благоевград. Жители и гости на града ще могат да разгледат и закупят картички, сурвачки, играчки за елха и още много интересни коледни изненади, изработени ръчно от джуджетата в работилницата на Дядо Коледа.

Работата им започна на 9 декември във фоайето на сградата на общината. За две седмици деца на възраст между 5 и 10 г. от училища, детски градини и Ресурсния център в града майсториха картички, сурвачки, украси за елхата, маски, и рисунки с коледно-новогодишни мотиви.

Куклен театър и Благоевградски младежки театър заедно с белобрадия старец ще забавляват малки и големи с песни, танци и забавни игри. Фолклорни и тематични коледни сценки, гатанки и весели истории са подготвили артистите. В благотворителния базар с ръчно изработени красиви картички ще се включи и Помощното училище "Св. Паисий Хилендарски".

Средствата от разпродажбата на коледния базар ще отидат за благотворителна цел за лечението на Тома Алмишев, което не се покрива от Здравната каса. На младия мъж е необходима процедура по присаждане на стволови клетки. За лечението са нужни 20 000 лева. В инициативата ще се включи и БЧК - Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай