Колата на Галактион виновна за катастрофата край Симеоновград

Колата на Галактион виновна за катастрофата край Симеоновград | StandartNews.com

Старозагорският митрополит Галактион катастрофира тази сутрин в Симеоновград. Той е със счупена лява ръка и контузии по главата и гърдите.

Освен владиката, са пострадали шофьорът на колата -негов приятел и още един свещеник, който също е бил в автомобила и е в по-тежко състояние.

Инцидентът е станал в кв. „Злати дол" малко след 8.30 часа при изпреварване на камион от Мерцедеса, в който се е возил на задната седалка Галактион. В същото време обаче МАН-ът, шофиран от 35-годишен димитровградчанин е завил на ляво. По данни на полицията инцидентът е причинен от неправилна маневра на Мерцедеса. Мерцедесът е шофиран от 71-годишният си собственик, който на приятелски начала возел владиката и помощника му към Свиленградско за служби на Възнесение Господно.

Водачът е с контузии на главата, без опасност за живота. Пострадал е и 28-годишен дякон от Чирпан. Той е с контузии на главата и гръдния кош,има поръжения върху черния и белия дробове, и е с опасност за живота.

По случаят е образувано досъдебно производство.

След като пострадалите са прегледани в болницата в харманли, а след това минаха на преглед и в МБАЛ Хасково, те бяха транспортирани към клиника в Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай