Кола прегази възрастна жена на магистрала

Кола прегази възрастна жена на магистрала | StandartNews.com

Благоевград. 83-годишна жена издъхна в благоевградската болница, след като бе блъсната от лек автомобил на главен път Е-79.

Инцидентът е станал в понеделник около 19:20 часа на разклона за за село Покровник. 28-г. правоспособен воодач С.К. от Силистра шофирал „Ситроен Ксания". Изведнъж пътното платно тръгнала неправилно да пресича пешеходката С.М. от Благоевград. При удара тя е получила множество тежки травми. Транспортирана е в Спешно - приемно отделение, където по-късно починала. По случая е образувано досъдебно производство. Установено е, че бабата била на градината, за да набере зеленчуци. На връщане минала през мантинелата и тръгнала да пресича в посока квартал „Грамада". В района има изграден подлез, но почти никой не го ползва.

Неправоспособен водач на микробус „Пежо Боксер" пък блъсна жена при маневра на заден ход в хаджидимовското село Абланица. Пострадалата 64-г. Ф.С. е настанена в МБАЛ „Иван Скендеров" - Гоце Делчев с контузни рани на лявата ръка и десния крак и без опасност за живота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай